Nieuw Nederlandsch Kookboek
In de wereld van lekker eten en drinken was er duidelijk sprake van een groeiende herwaardering van locale ingrediënten en seizoensgebonden producten van Nederlandse bodem.
Dutch Design met Michelin ster
Hoogste tijd dus voor het Nieuw Nederlandsch Kookboek.
Een uniek kookboek voor de groeiende groep enthousiaste keukenprinsen en -prinsessen.
Op verzoek van de Heren van Waarde ontwikkelde sterrenchef Paul van Waarden twaalf uitgebalanceerde menu's, met elk een voor-, hoofd- en nagerecht en wijntips.
Het boek is ontworpen in de traditie van Dutch Design. Droog, zakelijk maar met kennis van zaken. En liefde voor het vak. Het ontwerp is een ode aan de Nederlandse typografie. Een van de eerste boekdrukletters: de Hollandsche mediaeval van Sjoerd Hendrik de Roos is verwerkt in de opmaak.
Alle illustraties zijn ambachtelijk gemaakt op onze studio, de tekentafel kwam weer van pas. Ambacht, vakmanschap én modern Dutchdesign; een collectorsitem. Het boek is jarenlang het welkomstgeschenk van NRC internationaal geweest.
Inmiddels is ook de engelstalige versie verschenen, met deels andere illustraties (want visuele taalgrappen moeten immers ook vertaald worden).
De omslagkleur is fluoriserend oranje (2x door de pers). Als je iets doet moet je het goed doen. Op het scherm (RGB) komt dat helaas minder uit de verf.
- In het kort
- Voor