Innovaties in beeld

Vooruitgang op de kaart

In het kort
Innovaties in het Westland hebben we een plek gegeven op een overzichtelijke en interactieve illustratie. Dit geeft de gemeente Westland de mogelijkheid om innovaties internationaal te promoten.

Voor
Gemeente Westland,
Naaldwijk

Naast bloemen, groenten en fruit is innovatie een belangrijk exportproduct van het Westland. In een voortdurend veranderend klimaat is de kennis over duurzaam telen en ondernemen goud waard. Het enige nadeel: de innovaties zijn verspreid over een groot gebied niet altijd even zichtbaar, wat lastig is als je deze informatie wilt verkopen aan de wereld.

Met de gemeente Westland bouwden we een innovatiekaart: een illustratieve weergave van een tuinbouwgebied, waarin de gebruiker innovaties kan vinden en ontdekken. Bij het bepalen van de inhoud werkten we samen aan een behapbare lijst en realistische visualisaties.

Voor deze visualisaties werkte hAAi een illustratielijn uit die eenvoudig te lezen is en tegelijkertijd de technische achtergrond van de innovaties niet te kort doet. Bovendien is de werkwijze flexibel: bij aanvullingen kan er eenvoudig in de illustratie geschoven worden.

Technische verhalen gevat in een eenvoudig leesbare illustratie

Elke innovatie heeft een plek gekregen in de kaart. Eén klik op de kaart of in de lijst voorziet de gebruiker van een verdiepende tekst, die aangevuld met video's en afbeeldingen de toegevoegde waarde van de innovatie over het voetlicht brengt.

Om de exposure te verhogen heeft elke innovatie een lijst waarin verkopende partijen kunnen worden opgenomen. Ook kan elke innovatie via social media gedeeld worden. Zo komt innovatie optimaal op de kaart.

Nieuwsgierig?
Bel 010 24 00 975 of mail ons.