Het digitaal loket van de Regionale Belasting Groep

Vraag & antwoord

In het kort
Met 2000 bezoekers per dag, met net zoveel vragen als bezoekers, zocht de Regionale Belastingdienst naar een manier om dit vragenvuur beheersbaar te houden. Kwestie van het juiste antwoord vinden.

Voor
De Regionale Belasting Groep,
Schiedam

Zoveel bezoekers, zoveel vragen. Met intern een beperkte capaciteit tot het persoonlijk beantwoorden van al deze vragen zocht de RBG naar een oplossing om hun klanten optimaal van dienst te zijn.

hAAi herschikte alle vraaggestuurde content naar een vast stramien van vijf vragen per belastingsoort en bouwde een slimme zoekmachine die ervoor zorgt dat op vrijwel iedere pagina iedere vraag te beantwoorden is.

Het doel is om gebruikers optimaal van dienst te zijn

Aan de achterkant zorgt een overzichtelijk CMS ervoor dat de uitgebreide content beheersbaar blijft, zodat zowel de medewerkers van de RBG als zo'n 2000 bezoekers per dag snel hun informatie kunnen vinden.

De back-end is gebouwd met C-Shark, het door hAAi ontwikkelde CMS, optimaal beveiligd, robuust en gebruiksvriendelijk. C-Shark is ontstaan door jarenlange ervaring en jarenlang doorontwikkeld vanuit een allereerste versie in 1999 voor de website van de Raad van State.

Voor de front-end hebben we een illustratiestijl ontwikkeld en toegepast om de soms stroperige informatie beter overzichtelijk te presenteren voor een brede doelgroep, bijvoorbeeld in de verhuizingshulp (boven) en kwijtscheldingshulp (onder).

Nieuwsgierig?
Bel 010 24 00 975 of mail ons.