Aantrekkelijke e-learning in beleidsprocessen

Leuker leren

In het kort
Beleidsmakers worden bedolven onder cursussen en e-learning. Hoe maak je leren leuk? Wij onderzochten en ontwierpen de mogelijkheden.

Voor
Het CCV,
Utrecht

Overlast in drukke uitgaanscentra: lawaai, vechtpartijen en vernielingen verpesten een gezellige stapavond. Het plezier in het runnen van een horecaonderneming neemt zienderogen af. De betrokken partijen hebben er hun handen vol aan.

Het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) begeleidt gemeenten, politie en horecaondernemers om deze problemen aan te pakken en ondersteunt ze om succesvol uitgaansbeleid te ontwikkelen.

Spelenderwijs werken aan nieuw beleid

Hoe zorgen we er op een aantrekkelijke manier voor dat beleidsmakers weten met wie ze op welk moment om tafel moeten om tot een succesvol uitgaansbeleid te komen?

We vonden het antwoord in het spelenderwijs aanbieden van de informatie. Het zorgvuldig samengesteld stappenplan hebben we van illustraties voorzien, die aansluiten bij de inhoud. Door de informatie in overzichtelijke hoeveelheden per keer aan te bieden wordt het doorlopen van de e-learning laagdrempelig.

hAAi riep de fictieve gemeente Stappendam in het leven. Aan de hand van een casus in deze gemeente leren de deelnemers op een lichtvoetige manier hoe een lokale aanpak met de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU) tot stand komt.

Nieuwsgierig?
Bel 010 24 00 975 of mail ons.